Бијељина: Протест због дивљих таксиста

Милијана Латиновић
Бијељина: Протест због дивљих таксиста

Бијељина - Таксисти у Бијељини најавили су протестну вожњу и запријетили блокадом улица, наводећи да надлежна инспекција не чини ништа да сузбије илегални превоз због којег трпе велику штету.

Више од стотину регистрованих таксиста свакодневно се сусреће са једнаким бројем оних који возе на дивље и купе им путнике испред носа.

- Сви то знају, али нико ништа не предузима. Ако локална власт не предузме ништа након протестне вожње у петак, блокираћемо саобраћајнице, јер овако више не можемо - казао је потпредсједник секције таксиста Бошко Стојанчевић.

Таксисти истичу да им илегални превозници отимају путнике јер возе испод цијене.

- Прије неки дан брачни пар ми је махнуо да станем, а испред мене је ишао "дивљак". Стаје им, отвара врата и буквално ми отима путнике. То је исто као да ми је гурнуо руку у џеп и извукао четири марке. Дошло је вријеме да се од илегалних превозника ни за хљеб не може зарадити - жали се таксиста Душан Вучковић.

Према његовим ријечима, до сада су се небројено пута жалили инспекцији, али то није уродило плодом.

- Сваки регистровани таксиста плаћа држави више од 400 КМ мјесечно, плус закуп штандова и шестомјесечни ватрогасни апарат, док нелегални превозници пролазе поред инспекције како хоће, нико их ништа не пита - казао је Вучковић.

Из Градске управе Бијељина нису одговорили на питања у вези са проблемима таксиста, наводећи да су оба саобраћајна инспектора на терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана