Бијељинa: Цијели град без гријања

Љиљана Алексић
Бијељинa: Цијели град без гријања

Бијељина - Квар на главном цјевоводу оставио је јуче без гријања око 1.300 корисника услуга "Градске топлане" у Бијељини којима ће радијатори бити хладни и данас и сутра.

Директор "Топлане" Радомир Марјановић рекао је да је до квара дошло на главном цјевоводу мреже у улици Мајора Драгутина Гавриловића, због чега су без гријања остали сви корисници чији се станови загријавају посредством "Градске топлане".

- Без гријања ће остати сви корисници, јер када је мрежа грађена, није остављена могућност да се на било који начин одвоји дио града од моста, преко канала. Недостају вентили којим бисмо одвојили дио града, те морамо заврнути све вентиле у "Топлани" и испустити сву воду да бисмо санирали квар на главној цијеви у мрежи - појаснио је Марјановић.

Марјановић је истакао да су радници прије два дана уочили да на топловодној мрежи долази до цурења.

- Квар смо успјели да лоцирамо данас у улици Мајора Драгутина Гавриловића, у непосредној близини моста на каналу Дашница. Радници су на терену и учинићемо све да гријање буде успостављено што прије - казао је Марјановић.

Према његовим ријечима, извјесно је да ће оваквих кварова бити и у наредном периоду све док не буде реконструисана мрежа у овом дијелу града.

Он је нагласио да је једино трајно рјешење промјена комплетне дионице цјевовода у дужини од око 250 метара.

Марјановић каже да ће запослени у овом предузећу дати максимум да гријање буде успостављено и прије, али напомиње да је ријеч о "практично иструлим цијевима" што ће отежати санацију.

- У овој улици мрежа је у лошем стању јер је годинама била изложена утицају фекалних вода, које су се изливале из околних септичких јама све док није урађена канализациона мрежа. Та вода је убрзала корозију - појаснио је Марјановић.

Он је додао да је на овај проблем годинама указивано и нагласио да је топловодна мрежа стара више од 30 година.

  Додатни трошак

Радомир Марјановић је истакао да ће квар у улици Мајора Драгутина Гавриловића изазвати и додатне трошкове "Топлани", која ионако има проблем са наплатом потраживања.

- Прилика да се нешто уради су били радови на канализацији, али тада, нажалост, није било новца - рекао је Марјановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана