Бијељинa: Бољи услови за дјецу са потешкоћама у развоју

Љ. А.
Бијељинa: Бољи услови за дјецу са потешкоћама у развоју

Бијељина - У новом објекту Центра за социјални рад у Бијељини, чија градња би требало да буде завршена до краја године, биће смјештен и дневни центар за дјецу са потешкоћама у развоју.

- Надам се да ће у наредном периоду бити обезбијеђен планирани новац за завршетак радова. Имамо обећање градоначелника Бијељине Миће Мићића да ћемо се у овој години уселити у нове просторије - рекао је директор Центра за социјални рад Милан Симеуновић.

Он је додао да се тренутно изводе спољашни радови, а у оквиру ове прве фазе планирано је да се заврши још један спрат и кров, након чега ће почети и уређење унутрашњости објекта. Док трају радови, радници Центра су измјештени у простор некадашњег Грудног одјељења старе зграде бијељинске болнице који није функционалан.

- Неопходни су нам бољи услови јер се наш рад састоји од свакодневног контакта са специфичним корисницима, односно жртвама насиља у породици, људима који се разводе и слично. То захтијева припреме и посебне услове због повјерљивости предмета, а у канцеларијама тренутно раде и по три социјална радника - рекао је Симеуновић.

Новац за прву фазу радова је обезбијеђен. Буџетом града Бијељине за ову годину планирано је још милион марака за финансирање радова. За завршетак овог пројекта планирано је око 2,4 милиона марака. Процјењује се да на подручју града има око 5.000 социјално угрожених особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана