Бањалука: Отворен ресторан Новак

М. Ч.
Бањалука: Отворен ресторан Новак

Бањалука - Први ресторан у РС који носи име најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића, а који се налази у саставу хотела "Трешња" на познатом бањалучком излетишту Бањ брдо, у петак је званично отворен.


Из хотела "Трешња" су саопштили да је ово први регионални франшизни ресторан "Unesi/izmeni sidroUnesi/izmeni sidroNovak Café & Restaurant" и да су поносни на чињеницу што су Бањалука и њени суграђани добили ту част да имају франшизни ресторан породице Ђоковић. Хотел "Трешња" у власништву је Душка Калинића и његове супруге Гордане Тешановић, директора Дома здравља у Бањалуци, који су откупили права на коришћење франшизе. 

" Novak Café & Restaurant " располаже са двије сале, од којих је једна кафић, а друга ресторан са око 80 мјеста, као и са пет тераса укупног капацитета од око 300 мјеста. Хотел "Трешња" нуди могућност ексклузивног смјештаја са четири модерно уређене собе и једним делукс апартманом.

- Након куповине објекта 2000. године " Novak Café & Restaurant " и хотел "Трешња" интензивно су реновирани од 2009. године. У изградњу и санацију уложени су велики труд и новац како би били испоштовани сви стандарди и принципи ресторана "Новак" у Београду - наведено је у саопштењу.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је да је отварање овог ресторана веома значајно за град на Врбасу како у туристичком, тако и у привредном смислу. С обзиром на то да је Бањ брду онемогућен прилаз аутомобилима, Гаврановић је рекао да ће коначну одлуку о евентуалном отварању шеталишта које води до ресторана и споменика за саобраћај донијети стручне службе које се баве питањем безбједности и регулације саобраћаја.

- Сигуран сам да можемо наћи рјешење којим ће сви бити задовољни - рекао је Гаврановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана