Бањалучки голубови одлетјели за Кувајт

Ј. П.
Бањалучки голубови одлетјели за Кувајт

Бањалука - Два пара голубова, комаровских превртача, које је узгојио бањалучки голубар и угоститељ Стеван Тртић, убудуће ће летјети на небу изнад Кувајта.

Власник ресторана "Алас" био је домаћин бизнисмену и узгајивачу голубова из Кувајта Ал бин Селману и његовој породици, које је пут довео чак у Бањалуку како би купили Тртићеве чувене голубове.

- Ријеч је о богатом бизнисмену, који је посјетио Сарајево па је искористио прилику да наврати у Бањалуку и купи моје голубове. Позвала ме је његова секретарица да закаже ову занимљиву посјету па је Ал бин Селман са супругом и шесторо дјеце два дана био мој гост - испричао је Тртић и додао да је бизнисменова супруга била одјевена у бурку, што је Бањалучанима било посебно занимљиво.

Иако страни гости нису знали српски језик, то ипак није била препрека да са бањалучким голубаром размијене мишљења, али и склопе пријатељства.

- Уз помоћ преводиоца водили смо занимљиве разговоре о заједничком хобију, јер се и он, као и ја, бави узгојем комаровских голубова - рекао је Тртић за којег су гости сазнали путем интернета.

Тртић каже да је Кувајћанин купио два голуба и двије голубице врхунског квалитета.

- Недавно сам организовао европску изложбу голубова па је Ал бин Селман слике са изложбе видио на интернету. Ова врста је у тренду и узгаја се свуда у свијету, а мени је то хоби већ 45 година - казао је бањалучки заљубљеник у голубове.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана