Унапређење економских односа

Глас Српске
Унапређење економских односа

БЕОГРAД - Министри финансија РС и Србије Aлександар Џомбић и Диана Драгутиновић потписали су у петак у Београду споразум о сарадњи у области финансија који ће унаприједити постојећу добру сарадњу, те помоћи успостављању и одржавању специјалних паралелних односа Српске и Србије.

- Овај споразум потписан је са жељом да се унаприједи економски амбијент и стандардизацију законски прописи, те поједностави процедура како би привредни субјекти који желе да наступају на тржишту Србије и РС могли лакше да остваре своје пословне амбиције - рекао је Џомбић, пренијела је Срна.

На састанку Заједничког мониторинг комитета БиХ - Србија, који је у петак одржан у Београду, први пут је одобрено 17 заједничких пројеката из области прекограничне сарадње двије земље, који ће бити финансирани са укупно 1.178.000 евра.

Помоћник министра финансија РС Радмила Михић рекла је да је ријеч о пројектима за које су аплицирале општине, комунална предузећа и невладине организације са подручја која се "наслањају" на Србију.

Она је навела да би прелиминарну листу пројеката за финансирање требало да потврди и Делегација Европске комисије, која је највећи финансијер у овим пројектима и оцијенила да би завршетак процеса ратификације могао да се очекује у сљедећих шест мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана