У Франкфурту траже нове пословне партнере

Маријана Миљић
У Франкфурту траже нове пословне партнере

БAЊAЛУКA - На Сајму аутодијелова “Aутомеханика 2010”, који се од 14. до 19. септембра одржава у Франкфурту, нове послове и партнере покушаће да оствари пет фирми из Републике Српске.

У Привредној комори РС, која је уз пројекат “Фирма” организатор учешћа домаћих предузећа на овом сајму, кажу да је франкфуртска смотра произвођача аутодијелова изузетна прилика домаћим фирмама за проширење свог пословања.

- Домаћи произвођачи требало би сутра да се састану са потенцијалним партнерима из Њемачке и добију шансу да склопе нове послове - казали су у Комори.

Директор фирме “Чајавец ФСУ” из Бањалуке, која се бави производњом ауто и електроопреме, Саво Зелић, казао је да се нада да ће уз помоћ контаката на франкфуртском сајму успјети да прошири тржиште за своје производе.

- Ово је први пут да путујемо на Сајам “Aутомеханика” и надамо се да ћемо склопити нове послове са фирмама из Њемачке - казао је Зелић и додао да аутоиндустрија у Српској још није довољно развијена, али да би уз помоћ сарадње са иностраним фирмама ова област индустрије могла да постане веома конкурентна.

Генерални директор предузећа “Мрежа нетворк” из Дервенте Зоран Тошић каже да се нада новим пословним уговорима по повратку из Њемачке.

- Осим сарадње са неким новим партерима, овај сајам је и прилика да се упознамо са новим трендовима у аутоиндустрији - рекао је Тошић и додао да су фирме из РС спремне да понуде веома квалитетне производе који испуњавају захтјеве квалитета у аутоиндустрији.

Осим предузећа “Чајавец ФСУ” и “Мреже нетворк”, франкфуртски сајам посјетиће и фирме “Ковница” из Билеће, “Фусол” из Невесиња и “Фамос” из Источног Сарајева.

Излагачи

Највећи свјетски сајам за аутомобилске индустрије “Aутомеханика 2010” ове године окупиће више од 4.400 излагача и произвођача. “Aутомеханика” нуди широк спектар производа из области аутодијелова, радионица и IT производа и услуга, те опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана