Тражимо своју имовину у Хрватској

Глас Српске
Тражимо своју имовину у Хрватској

БЕОГРAД - Генерални директор "Јат ервејза" Срђан Радовановић потврдио је да та авиокомпанија тражи враћање своје имовине Хрватској, у вриједности од 60 милиона евра, пренијеле су агенције.

Радовановић наводи да је комплетна имовинско-правна документација о имовини "Јат ервејза" у Хрватској раније предата надлежним институцијама у Србији, али да на том плану за сада није много учињено.

- Због тога смо ријешили да сами покренемо питање наше имовине, па смо Државном тужилаштву у Загребу прошле године, врло брзо послије мог доласка на чело "Јат ервејза", поднијели захтјев за мирно рјешавање спора, као и сву могућу документацију којом потврђујемо власништво над нашом имовином - објаснио је Радовановић.

Он је подсјетио да "Јат ервејз" у Хрватској посједује 8.560 метара квадратних пословног и стамбеног простора, међу којима су 67 станова, хотел и помоћни објекти за одржавање авиона.
- Aко се узме у обзир чињеница да је од имовине "Јат ервејза", као правног сљедбеника "Југословенског аеротранспорта" која је остала у Хрватској, највећим дијелом формирана "Кроација ерлајнз" и да ми правним путем потражујемо од Републике Хрватске да нам се та имовина врати, онда је јасно да и хрватска авиокомпанија учествује у том спору - тврди Радовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана