Територијална заступљеност занемарена

Глас Српске
Територијална заступљеност занемарена

СAРAЈЕВО - У нелегалну Скупштину Спољнотрговинске коморе БиХ међу делегате из Републике Српске изабран је представник бијељинског предузећа "Aутосим" из области транспорта, а из требињске регије делегат чија фирма води своје послове у Сарајеву, рекао је потпредсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Љубомир Клинцов, чији је мандат трајао до 1. јула.

Он је додао да у нелегалној Скупштини Коморе нема ниједног заступника из Посавског, Босанско-подрињског и Кантона 10 ФБиХ, пренијела је Срна.

- Боља композиција Скупштине вјероватно се и није могла постићи, имајући у виду начин и услове под којима су се избори спроводили - рекао је Клинцов.

Према његовим ријечима, у оквиру почетне незаконитости и намјере да се заобиђу из изборног процеса у Комори биле су искључене и ентитетске и кантоналне коморе, осим тузланске, те регионалне привредне коморе, као и Привредна комора Брчко дистрикта, а које у изборном процесу морају имати учешће и значајан допринос испуњењу територијалног и струковног принципа.

Клинцов је подсјетио да се у претходном изборном циклусу 2006-2010. године водило рачуна да из сваког кантона у ФБиХ, односно регије у РС, у Скупштини буде макар по један заступник.

Нелегална Скупштина Коморе 23. јуна изабрала је ново руководство, те Управни и Надзорни одбор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана