Шоу Мој бизнис стартује у октобру

Маријана Миљић
Шоу Мој бизнис стартује у октобру

БAЊAЛУКA - Највећи пројекат Радио-телевизије Републике Српске (РТРС) у 18 година њеног постојања, ријалити шоу "Мој бизнис", који се бави промоцијом предузетништва и развојем малих и средњих предузећа, почиње са емитовањем почетком октобра.

Рекао је ово јуче током презентације овог пројекта у мултимедијалној сали РТРС-а генерални директор РТРС-а Драган Давидовић. Он је нагласио да је до сада, у реализацију овог образовног ријалити шоа уложено око 200.000 марака.

- У стварању пројекта "Мој бизнис" учествовала је најбоља екипа уредника, новинара, камермана, монтажера и режисера РТРС-а, а цијели пројекат коштаће око 250.000 марака - рекао је Давидовић и додао да је пројекат "Мој бизнис" почетак образовног програма ове телевизије, који ће дуго трајати.

Aутор серијала и представник фирме "Медија нет" из Београда Бане Aнтовић казао је да је "Мој бизнис" образовни шоу који промовише предузетништво и позитивне примјере предузетника, као и да указује на проблеме са којима се они сусрећу у пословању.

- Емисије су намијењене најбројнијој публици, односно породици у цјелини, која најчешће и стоји иза сваког предузетничког пројекта - казао је Aнтовић.

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа РС Слободан Марковић казао је да је Aгенција помогла креативној екипи серијала.

- Од "Мог бизниса" пуно очекујемо, а прије свега да се тема о самозапошљавању постави на прво мјесто свакодневне дискусије на јавним мјестима. РТРС је овим пројектом урадила огроман посао са позиције јавног сервиса, када је у питању едукација и развој предузетништва - казао је Марковић.

Милена Лепир из Привредне коморе Републике Српске казала је да овај пројекат има за циљ да охрабри све који размишљају о самосталном бизнису, да га и покрену.

Уредник серијала "Мој бизнис" Наталија Тривић рекла је да се на аудиције за овај образовни шоу, које су одржане у десет градова Српске, пријавило 118 парова.

- Највише пријављених тимова било је у Бањалуци њих 35, а најмање у Бијељини, само три пара - казала је Тривићева и додала да је просјек година пријављених тимова био око 35.

Она је нагласила да на крају изабрано 12 такмичарских тимова из осам градова Српске.

Директор Предузетничког центра Универзитета у Бањалуци Марио Милановић рекао је да за РС у овом тренутку нема ништа важније него стимулисати предузетништво.

Пројекат "Мој бизнис" подржали су Привредна комора РС, Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа РС и Предузетнички центар Универзитета у Бањалуци.

Спонзор пројекта је "Дунав осигурање".

Награде

Тим који побиједи у пројекту "Мој бизнис" освојиће робне и новчане награде, али и кредитне олакшице за развој предузећа.

Наталија Тривић казала је да ће и остали учесници добити награде, а и Привредна комора РС и Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа обезбиједили су награде и олакшице приликом покретања бизниса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана