Снижење у тржним центрима

Јелена Бјелица
Снижење у тржним центрима

Бањалука - Тржни центри у Српској од понедјељка ће снизити цијене одређених производа, што је обрадовало становнике којима свако снижење добро дође.

На иницијативу Министарства трговине и туризма РС, цијене ће снизити тржни центри “Меркатор”, “Конзум”, “Бартула”, “Зворничанка”, “Интерекс”, “Мој маркет” и “Делхаизе БХ”.

- Биће снижене цијене оних производа за које се одлуче тржни центри, а акција ће трајати до краја ове године - саопштено је у петак из Министарства трговине.

Додали су да је послије састанака, који су одржани у Министарству трговине и туризма са представницима тржних центара, дистрибутерима и произвођачима, договорено да се они добровољно одрекну дијела добити од продаје одређених производа како би цијене тих производа биле ниже.

Бањалучанка Ивана Ђорђевић каже да је веома обрадовала вијест да ће од понедјељка поједине производе моћи купити по нижим цијенама.

- Куповна моћ је из године у годину све нижа и купују се само основне ствари. Цијене константно расту док се плате нису мијењале годинама. Свако снижење добро дође и многи ће се томе обрадовати. Надамо се да ће бити снижене цијене оних намирница које су нам свакодневно неопходне - истакла је Ђорђевићева.

Са њом се слаже и суграђанин Драго Тешић, који истиче да у набавку иде све рјеђе и купује само оне намирнице које су неопходне.

- Добро ће нам доћи то снижење па колико год да буде, јер су цијене стварно превисоке - казао је Тешић.

Акција снижења производа у тржним центрима у Српској покренута је на иницијативу Министарства трговине и туризма РС и за првомајске и васкршње празнике ове године.

Тада су цијене основних животних намирница, меса и месних прерађевина, те средстава за личну хигијену и других производа биле снижене и до 40 одсто.

У тржним центрима у петак нису могли рећи који производи ће од понедјељка бити јефтинији и за колико.

Лого

Из Министарства трговине и туризма РС је саопштено да ће представници тржних центара сами одредити који производи ће се продавати по нижим цијенама и колико ће се снизити цијене тих производа, а сваки производ који буде јефтинији биће означен летком на коме ће писати “Снижено за Вас - друштвено одговорно”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана