Смањен број фалсификованих новчаница

М. Ми.
Смањен број фалсификованих новчаница

СAРAЈЕВО - Централна банка БиХ у првих шест мјесеци ове године забиљежила је пад фалсификованих новчаница и кованица за 55 одсто у односу на исти период лани, саопштено је из ЦБ БиХ.

- Регистрована је укупно 2.301 фалсификована новчаница и кованица. Од тога, 1.092 комада односи се на новчанице марака, а 958 комада на кованице, док је 185 комада новчаница евра и 66 комада новчаница осталих валута - наведено је у саопштењу.

У саопштењу додају да је, када је ријеч о новчаницама у маркама, највише фалсификата регистровано у апоену од 50 марака, гдје је фалсификовано 515 комада.

- Код фалсификованих кованица предњачи апоен од једне КМ, гдје су забиљежена фалсификовања код 555 комада. Када је у питању евро, највише је заступљено фалсификовање новчаница од 100 апоена, док се од 66 фалсификованих новчаница осталих валута 65 односи на апоене од 100 долара - наведено је у саопштењу.

Из Централне банке БиХ поручују да становници, ако посумњају да се код њих налази фалсификат, ту новчаницу или кованицу предају органима Министарстава унутрашњих послова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана