Расписан конкурс за изградњу ХЕ на Дрини

М. Ми.
Расписан конкурс за изградњу ХЕ на Дрини

БAЊAЛУКA - Конкурс за градњу у Пројекту хидроенергетски систем "Горња Дрина" расписан је јуче и биће отворен до 22. септембра, рекао је помоћник министра индустрије, енергетике и рударства РС Љубо Гламочић.

- Неки од услова које треба да испуни стратешки партнер у претквалификационом поступку је да се у посљедњих пет година професионално бавио једном или више енергетских дјелатности, те да има консолидован укупан основни капитал најмање три милијарде евра, као и да је приход у посљедње три године из електропривредне дјелатности минимално пет милијарди годишње - казао је Гламочић.

Он је нагласио да заинтересоване компаније треба да доставе и банкарску гаранцију у износу од једног милиона евра чиме ће доказати озбиљност намјера за добијање статуса стратешког партнера.

Гламочић је додао да ће одлука о избору стратешког партнера у Пројекту ХЕС "Горња Дрина" и приједлог уговора о стратешком партнерству послије комплетне процедуре бити достављени на сагласност Народној скупштини Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана