Пуштена у рад фабрика за пречишћавање отпадних вода “SHP ЦЕЛЕКС”

Срна
Пуштена у рад фабрика за пречишћавање отпадних вода “SHP ЦЕЛЕКС”

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик и власник фирме “SHP Целекс” Милан Фило свечано су данас у Бањалуци пустили у рад фабрику за пречишћавање отпадних вода “SHP Целекс”.

Претходно је Додик са Филом обишао производне погоне ове фирме и разговарао са радницима.

Предсједнику Српске представљени су производни капацитети ове фирме, могућности проширења производње и активности предузете на санацији посљедица ранијег пожара.

Словачка “SHP група” у Републици Српској послује од 2002. године, када је, у процесу трансформације државног капитала, приватизовала некадашњи бањалучки “Целекс”.

Ова група је један од највећих произвођача хигијенске конфекције у БиХ и шире.

Милорад Додик рекао је да “SHP група”, у оквиру које послује бањалучки “SHP Целекс”, планира да у наредних годину дана реализује инвестицију вриједну око 150 милиона евра, што ће бити једна од највећих инвестиција у реални сектор на овим просторима.

-Ми ћемо дати подршку у свему што буду пословни планови ове компаније - рекао је Додик.

Нагласио је да ова компанија у континуитету запошљава знатан број радника.

-Увијек ћемо дати подршку оваквим инвеститорима који имају јасну социјалну и еколошку одговорност, те су спремни да иновирају и иду напријед. Поносан сам на пријатељство које смо изградили и које траје 24 године колико ова фирма послује - навео је предсједник Српске.

Додик је рекао да га радује што су пословни планови ове компаније изградња енергетског блока како би компанија несметано пословала, што ће институције Српске подржати.

Он је указао на то да је овај пречистач нешто што је први пут урађено у Српској.

-Неко са оваквом врстом производње обезбјеђује потпуно пречишћавање отпадних вода тако да се ништа што би имало елементе загађења не пушта у природу. То није мала инвестиција - рекао је Додик.

Он је констатовао да је приватизација некадашњег бањалучког “Целекса” била успјешна, о чему говори чињеница да је та фирма већ 24 године несметано радила.

Власник предузећа "СХП Целекс" Милан Фило рекао је да су у изградњу фабрике за пречишћавање отпадних вода у Бањалуци уложена два милиона евра.

Истакао је да би "СХП група" требало у наредној години у етапу изградње двије нове фабрике у Бањалуци уложити минимално 150 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана