Проширење сарадње Боксита и Бирача

Г. П.
Проширење сарадње Боксита и Бирача

МИЛИЋИ - Компанија "Боксит" из Милића и Фабрика глинице "Бирач" из Зворника ће осим уговора о купопродаји руде боксита, који реализују дужи низ година, проширити сарадњу и у другим областима ради учвршћивања пословних веза и успјешнијег наступа према вањским партнерима.

Представници ове двије фирме недавно су потписали уговор којим је "Боксит" преузео обавезу превоза мазута из Рафинерије Брод до фабрике у Зворнику - наведено је у саопштењу компаније "Боксит".

Два партнера, такође, припремају и уговор о превозу 150.000 тона руде боксита из рудника у Сребреници, који припада истом конзорцијуму као и фабрика "Бирач", те уговор којим је планирано да "Боксит" у потпуности снабдијева фабрику глинице високо квалитетним кварцним пијеском, који се користи за производњу воденог стакла, а који је до сада увозила. Потписивањем уговора, чија је укупна вриједност око пет милиона КМ, "Бокситу" ће бити омогућено да интензивније развија и упошљава своје транспортне капацитете, а "Бирачу" омогућене годишње уштеде од око 500.000 КМ, истакнуто је у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана