Приход већи за 82 одсто

Глас Српске
Приход већи за 82 одсто

МИЛИЋИ - Компанија "Боксит" из Милића у првом полугодишту ове године остварила је за 82 одсто већи приход него у истом периоду лани.

Из компаније је саопштено да је остварена добит у истом периоду већа 2,5 пута, а исто толико повећане су и инвестиције.

- Просјечна нето плата износила је 922 марке и већа је за 40 одсто него у истом периоду прошле године. Вјерујемо да ће ова пословна година бити једна од најуспјешнијих у вишедеценијском пословању компаније и да је "Боксит" веома добро позициониран на тржишту - наводи се у саопштењу, пренијела је Срна.

У компанији су ове године покренуте и значајне инвестиционе активности, које су, осим улагања у опрему и транспортна средства, усмјерене и у реконструкцију и опремање два значајна производна погона.

- Ријеч је о Сектору дрвопрераде, коју "Боксит" покреће на локацији предузећа "6. август", и погону сепарације кварцног пијеска, који ће се производити за потребе Фабрике глинице "Бирач" и ливарске индустрије - додали су из "Боксита".

Истичу да се програми реализују властитим средствима и средствима Инвестиционо-развојне банке РС, а посао у њима до краја године добиће 80 младих и стручно оспособљених радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана