Позив за додјелу субвенција текстилцима

М.Ч.
Позив за додјелу субвенција текстилцима

БAЊAЛУКA - Министарство индустрије, енергетике и рударства РС расписало је јуче Јавни позив за додјелу средстава по основу субвенционисања предузећа из области текстила, коже и обуће.

Јавни позив је отворен до 9. фебруара 2011. године, а рок за подношење захтјева за субвенције је 40 дана од дана истека мјесеца за који се подноси захтјев.

- Право на субвенцију од 50 марака по раднику за сваки мјесец почев од 1. јула до 31. децембра ове године имају предузећа из области текстила, коже и обуће, која измирују обавезе по основу пореза и доприноса - наводи се у Јавном позиву.

Да би могли да поднесу захтјев за додјелу субвенција, предузећа морају да имају сједиште у Републици Српској и да им је основна дјелатност производња.

- Предузећа морају да запошљавају и најмање пет радника, да имају измирене обавезе по основу плата и осталих обавеза за мјесец на који се односи субвенција, као и за претходне мјесеце за које нису примили субвенцију у 2010. години. Осим тога предузећа морају да имају потписане уговоре са иностраним партнерима или са њиховим заступницима за мјесеце субвенције или да имају обезбијеђено тржиште за пласман властитих производа - наводи се у Јавном позиву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана