Парламент ФБиХ мора да усвоји ребаланс буџета

Глас Српске
Парламент ФБиХ мора да усвоји ребаланс буџета

СAРAЈЕВО - Парламент Федерације БиХ (ФБиХ) мора да усвоји ребаланс буџета са свим структуралним одредницама које су дате да би био настављен аранжман БиХ са Међународним монетарним фондом (ММФ), рекао је министар финансија ФБиХ Вјекослав Беванда, преносе агенције.

Беванда је, послије разговора са делегацијом ММФ-а, рекао да је извршен преглед нацрта ребалансираног буџета, те да је мисија ове међународне институције њиме задовољна.

Према његовим ријечима, ребалансом буџета биће умањени трансфери нижим нивоима власти, повећане дотације Федералном заводу ПИО/МИО, а обезбиједиће се и додатна средства за демобилисане борце.

- Делегација ММФ-а констатовала је да већина кантона није урадила ништа по питању ребаланса својих буџета - рекао је Беванда и нагласио да делегација ММФ-а није задовољна статусом Федералног завода ПИО/МИО.

- Извршено је само 997 предмета ревизије, од тога нико није изведен из права, што значи да је учинак ревизије нула - рекао је Беванда и додао да се мора знати хоће ли се ићи у ревизију бенефицираних пензија, што је један од услова из писма намјере.

Он је нагласио да ће послије сједнице Фискалног савјета БиХ у понедјељак бити познато да ли ће Мисија послати приједлог борду директора ММФ-а и да ли ће бити на њиховој сједници заказаној за 27. септембар или ће доћи до раскида аранжмана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана