Отворен логистички центар Перутнине

Дејан Јовичић
Отворен логистички центар Перутнине

СРБAЦ - У нови логистички центар клаонице перади "Перутнине Птуј" у Повеличу код Српца, који су јуче отворили предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик, генерални директор "Перутнине" Роман Гласер и начелник општине Србац Мирко Којић, словеначка компанија уложила је два милиона марака.

Новоотворени центар, који заузима површину од око хиљаду метара квадратних, опремљен је модерном хладњачом, а посао у овом објекту добиће 25 нових радника.

Премијер РС Милорад Додик казао је да ће нови логистички центар "Перутнине Птуј" у Српцу допринијети стабилизацији привреде Српске.

- Влада РС је спремна да стимулише подизање нових фарми, а  већ сада су видљиви позитивни помаци јер је извоз у овој години повећан за 100 милиона марака - рекао је Додик и нагласио да се нада сарадњи и са другим словеначким компанијама које су спремне да отворе производне капацитете у Српској.

Директор "Перутнине Птуј" Роман Гласер рекао је да је компанија до сада у клаоницу у Српцу уложила десет милиона марака.

- То нам се исплатило јер се у овом објекту произведе и преради око девет милиона килограма свјежег пилећег меса и месних производа - истакао је Гласер.

У србачком огранку "Перутнине", додаје Гласер, у посљедње четири године број запослених повећан је са 60 на 220, док је број фармера који испоручују товне пилиће повећан за 55 одсто.

Гласер каже да је прошле године у клаоници остварен промет од 22 милиона евра, те извоз од 2,2 милиона евра.

Директор "Перутнинине" клаонице у Српцу Сварун Удович каже да у овој фабрици буде прерађена пилетина, која задовољава четвртину потреба тржишта БиХ.

Радник у погону у Повеличу Петар Остојић каже да је задовољан условима рада у словеначкој фирми, прије свега због редовних плата.

Отварању новог логистичког центра словеначке фирме присуствовали су и амбасадор Словеније у БиХ Aндреј Грасли и директор Фонда здравственог осигурања РС Горан Кљајчин.

Aмбијент

Начелник општине Србац Мирко Којић рекао је да је у Српцу, захваљујући помоћи Владе РС и Инвестиционо-развојне банке, створен добар амбијент за стране инвестиције.

- Имамо успјешну сарадњу са словеначким фирмама, а неке од њих ће у идућем периоду уложити око десет милиона марака за производњу и запошљавање нових радника - истакао је Којић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана