Од октобра нема страха од зараза

С. Д.
Од октобра нема страха од зараза

МРКОЊИЋ ГРAД - Уређење једног од највећих одлагалишта смећа у југозападном дијелу Српске, депоније "Подови" код Мркоњић Града, биће завршено до почетка октобра.

Вриједност радова је 45 хиљада марака, од чега је Фонд за заштиту животне средине РС обезбиједио 22 хиљаде, а остатак комунално предузеће "Парк" и општина Мркоњић Град.

Ово је највише обрадовало мјештане околних села, чија је стока свакодневно долазила на депонију.

- С обзиром на то да депонија није била ограђена по њој је свакодневно тумарала стока, која је из кеса јела бачену храну - рекао је мјештанин Шеховаца Ратко Јарић.

Директор "Парка" Душан Јанковић каже да ће депонија бити ограђена до пута Мркоњић Град - Шеховци плетеном, а остатак бодљикавом челичном жицом.

- Депонија је била и раније ограђена. У току рата и поратном периоду жица је скинута и покрадена, тако да је простор депоније био приступачан сваком - рекао је Јанковић.

Он је нагласио да је планирана и градња противпожарних путева, асфалтирање улазне саобраћајнице и постављање контејнера за чуварску службу.

- Тиме ћемо депонију ставити под контролу и спријечити да се ту баца и одлаже све и свашта, како би избјегли могућност избијања пожара или заразе - истакао је Јанковић и додао да је Мркоњић Град један од ријетких градова који има квалитетно ријешено питање депоновања смећа и отпада.

Регионална депонија

Јанковић истиче да је локација градске депоније на Подовима код Мркоњић Града предвиђена за регионалну депонију. Ту ће бити одлагано смеће и отпад из седам општина југозападног дијела Српске, али и сусједних општина у Федерацији БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана