Од идуће седмице јефтиније гориво

Глас Српске
Од идуће седмице јефтиније гориво

БAЊAЛУКA - Aко се настави тренд пада цијена сирове нафте од уторка, 31. августа на пумпама у Српској могуће је појефтињење горива, рекао је предсједник Удружења увозника и дистрибутера нафте и нафтних деривата РС Вукашин Војновић.

Он је истакао додао да су неке пумпе већ снизиле цијену бензина, јер нису снижавале цијене приликом посљедње корекције цијена у РС.

- Постоји могућност да цијене горива буду и ниже од 1,90 марака по литру - казао је Војновић.

Предсједник Управног одбора Удружења власника бензинских пумпи РС Војин Митровић рекао је да је тренутна цијена нафтних деривата у благом паду у односу на прошлу недјељу, због чега  су и цијене у Рафинерији Брод пале у просјеку за два фенинга.

- Aко се овај пад цијена у Рафинерији Брод задржи на бензинским пумпама би тај пад могао износити око пет фенинга у просјеку - рекао је Митровић и додао да је Удружење дало препоруку да се не иде са поскупљењима.

Митровић је додао да су цијене нафтних деривата у ФБиХ у просјеку веће за 15 фенинга него у Српској.

Удружење дистрибутера нафтних деривата ФБиХ саопштило је да су смањене рафинеријске цијене нафтних деривата и да се у сљедећој седмици очекује смањење цијена дизела и бензина од два до 4,5 фенинга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана