Обезбијеђен посао за 50 радника

Драгана Келеч
Обезбијеђен посао за 50 радника

БAЊAЛУКA - Уговором о пословно-техничкој сарадњи, који су у петак у Бањалуци потписали представници предузећа "Технички ремонт" из Братунца и компаније "PV Arms" из Сијетла биће омогућено запошљавање 50 радника.

Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик, који је присуствовао потписивању уговора, рекао је да он подразумијева основу за будућу сарадњу и шансу за трајно задржавање компаније из Сијетла на овим просторима.

- Разговори са фирмом  " PV Arms", која се бави репарацијом старог наоружања и која робу пласира на тржишта широм свијета, трају већ дуже вријеме. Уговор са овом фирмом омогућава у овом тренутку запошљавање око 50 људи, а циљ нам је да братуначка фабрика запосли 100 нових радника - истакао је Додик.

Он је додао да Влада РС жели да амерички партнер уђе у власничке односе братуначког предузећа.

- "Технички ремонт" из Братунца већ дуги низ година бори се са проблемима, због чега је овај уговор значајан пословни потез који ће омогућити трајну стабилизацију фирме - нагласио је Додик.

Генерални директор београдске фирме ГИМ, која је регионални представник компаније " PV Arms", Горан Тодоровић, рекао је да се нада да ће послије уговора двије фирме услиједити нова запошљавања радника, искоришћавање капацитета братуначког предузећа и реализација нових послова из трећих земаља.

- Већ смо почели да радимо на техничком ремонту уз подршку Владе РС. Надамо се да ће врло брзо услиједити запошљавање већег броја људи и довођење нових послова у Братунац - истакао је Тодоровић.

Вршилац дужности директора "Техничког ремонта" Винко Видовић рекао је да је уз помоћ Владе РС омогућена сарадња и склапање споразума са америчком компанијом.

- Сарадња фирме "PV Arms" са нашим предузећем помоћи ће нам да коначно "станемо на ноге", те да постанемо фирма која ће у читавој регији бити узор што се тиче намјенске индустрије - казао је Видовић.

Извоз

Протоколом који је потписан између "Техничког ремонта" и "PV Armsa" представља основу будуће сарадње која ће се реализовати путем посебног предузећа и посебних комерцијалних уговора. Компаније очекују повећање извоза вишкова наоружања и остваривање нових пројеката из домена увоза и извоза наоружања и војне опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана