Нема одгађања исплате четврте транше

Глас Српске
Нема одгађања исплате четврте транше

СAРAЈЕВО - Канцеларија Међународног монетарног фонда (ММФ) у БиХ одбацила је спекулације појединих медија који су објавили да је ова финансијска институција одгодила БиХ исплату четврте транше од око 38 милиона евра.

У Канцеларији ММФ-а у Сарајеву Срни је речено да се делегација ове свјетске финансијске институције налази у посјети БиХ, у оквиру другог прегледа, којим се установљава да ли су испуњени услови из стенд-бај аранжмана.

- Након што буде завршена посјета, биће заказана сједница на којој ће Управни одбор директора ММФ-а одлучити о исплати четврте транше - саопштено је из Канцеларије ММФ-а.

Поједини медији објавили су да је ММФ одгодио исплату четврте транше кредита од око 38 милиона евра БиХ.

Представници ММФ-а требало би да се данас састану са помоћницима федералног министра финансија, а сутра са федералним министром финансија Вјекославом Бевандом, те да разговарају о извршењу буџета, анализи фискалног утицаја нових закона о платама, као и ребалансу кантоналних и федералног буџета, пренијели су федерални медији.

Министар финансија Републике Српске Aлександар Џомбић нагласио је да у случају раскида уговора са ММФ-ом Српска има алтернативне изворе финансирања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана