Нелегални чланови смијенили легалне

Свјетлана Тадић
Нелегални чланови смијенили легалне

БAЊAЛУКA - Потпредсједницима Спољнотрговинске коморе БиХ Љубомиру Клинцову и Милану Ловрићу јуче је нелегално изабрано руководство Коморе уручило рјешења о престанку мандата у овој институцији.

Потпредсједник Спољнотрговинске коморе БиХ из реда српског народа Љубомир Клинцов казао је да ће нелегално руководство Коморе највјероватније данас сјести на њихова радна мјеста.

- Очекујемо да ће одмах бити одржана и сједница нелегалног Управног одбора који ће изабрати генералног секретара. Ми се, наравно и даље противимо читавој процедури која се спроводи у Комори, нарочито послије инспекцијског рјешења у којем се доказује да су све активности на избору новог руководства ове институције биле незаконите - рекао је Клинцов.

Додаје да је чињеница да је тренутном леганом руководству данас истекао мандат, али да је исто тако чињеница да ново руководство није ни могло да буде изабрано због избјегавања и недоласка делегата из реда бошњачког народа на сједнице Скупштине.

- Логично је да се легално руководство задржи на техничком мандату док се не изберу нови чланови. Нажалост бошњачка страна у Комори то не подржава - истакао је Клинцов.

Предсједник Скупштине Спољнотрговинске коморе БиХ Михајло Бутиган и потпредсједници Коморе Љубомир Клинцов и Милан Ловрић упутили су писма предсједнику Коморе Махиру Хаџиахметовићу и генералном секретару Тарику Ђођићу у којем од њих траже да учествују у "заједничком обезбјеђивању легалности у раду ове институције".

- У писму сам поновио да рјешењем инспекције Министарства правде БиХ отвара могућност да се стање у Комори нормализује, те позвао руководство Коморе да се започне законит изборни процес коморских заступника - рекао је Бутиган.

Клинцов истиче да нелегално руководство Коморе има до уторка рок за жалбу на рјешење инспектора.

Додао је да је писмом од генералног секретара Коморе затражено да обустави спровођење даљих правних посљедица незаконите одлуке и да одустане од примопредаје дужности старих и нових предсједника и потпредсједника Коморе.

- И поред тога Милану Ловрићу и мени уручена су рјешења о престанку мандата - казао је Клинцов.

Генерални секретар Коморе Тарик Ђођић није јуче одговарао на наше позиве.

Кворум

У писмима која су послата на адресу Коморе од стране Клинцова и Ловрића наводи се да је Скупштина Спољнотрговинске коморе са изборном проблематиком на дневном реду одгађана у три наврата због недостатка кворума, те да је неопходно утврдити нови термин одржавања сједнице Скупштине, што је у складу и са рјешењем

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана