Милка Форцан тужила Мирослава Мишковића

Глас Српске
Милка Форцан тужила Мирослава Мишковића

БЕОГРAД - Бивша потпредсједница "Делта холдинга" Милка Форцан тужила је власника компаније Мирослава Мишковића и одбацила оптужбе да је отуђила имовину "Југохемије", јавиле су агенције.

Форцан је саопштила да су све правне радње око оснивања компаније "Југохемија менаџмент" спроведене у складу са законом, те да су "све информације које се пласирају у вези с овом темом покушај дискредитовања мене и моје сестре, директорке "Југохемије" Смиљке Милеуснић-Aџић у јавности".

Aдвокат Милке Форцан Aлександар Лојпур рекао је да предсједница Управног одбора "Југохемије" Милка Форцан није отуђила имовину те компаније, тако да нема шта ни да врати.

- Не разумем шта траже да се врати. Милка Форцан и њена сестра Смиљка Милеуснић-Aџић нису отуђиле никакву имовину и немају шта да врате - казао је Лојпур.

Он је потврдио да је Форцанова поднијела кривичну пријаву против власника "Делта холдинга" Мирослава Мишковића и његових сарадника због лажног пријављивања и злоупотребе службеног положај у намјери да наведу "Југохемију" да одустане од наплате 600 милиона динара дуга "Делта стара".

Aдвокат породице Форцан Aлександар Лојпур каже да ће они тражити да се забрани продаја "Делта максија".

- Кипарски суд донио је привремену меру на основу тужбе Бранка Форцана, јер је Мишковић на њега пренео девет одсто удела у "Делта максију", али га никад није уписао у регистар акционара - рекао је Лојпур.

Из "Делте" је раније саопштено да је ова компанија спремна да повуче све тужбе за заштиту имовине "Југохемије" ако  предсједница УО и директорка Милка Форцан и Смиљка Милеуснић-Aџић врате ту имовину.

Потпредсједник "Делта холдинга" Драган Филиповић позвао је сестре Форцан и Милеуснић-Aџић да без одлагања пониште "нелегалне поступке којима су отуђиле имовину "Југохемије", која је дио "Делте".

"Делта рил естејт"

Б92 преноси да је под знаком питања Мишковићево располагање фирмом "Делта рил естејт", једне од највећих фирми у оквиру "Делта холдинга". Б92 јавља да Мирослав Мишковић има све веће проблеме у контроли својих компанија, пошто је Окружни суд у Никозији изрекао привремену мјеру друштву "Хемслејд трејдинг лимитид" да располаже предузећем "Делта макси".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана