И у Словенији истрага о Хипо банци

Глас Српске
И у Словенији истрага о Хипо банци

ЉУБЉAНA - И у Словенији је у току полицијска истрага око пословања словеначких подружница аустријске Хипо банке. То тврди словеначки пословни дневник "Финанце" а преносе агенције.

Љубљанска полиција потврдила је за поменути лист да је од јула у току истражни поступак у вези са случајем Хипо банке, одбивши да да више детаља.

 - О налазима ће бити обавијештено државно Тужилаштво, али због даљег поступања не можемо дати више информација - навели су у љубљанској полицијској управи, не желећи да одговоре је ли захтјев за истрагу покренут из Aустрије, те ко је у кругу испитаних, односно осумњичених.

Више информација није било могуће добити нити од аустријских органа, док словеначка Централна банка такође није жељела да открије да ли је од ње затражено давање података о пословању Хипо банке у Словенији.

Групација Хипо у Словенији почела је да послује 1994. године на подручју лизинга и данас по тврдњама медија контролише трећину лизинг тржишта у земљи с билансом од 2,3 милијарде евра.

- За банкарске послове регистровала се 1999. године као посебна банка. Сада је девета по величини банка која послује у Словенији, са око пет одсто тржишног удјела, 49.000 клијената билансом од 2,33 милијарде евра - наводи лист "Финанце".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана