Хрватски Борово не може да прода Борели

Глас Српске
Хрватски Борово не може да прода Борели

БЕОГРAД - Aгенција за приватизацију Србије оспорила је намјеру хрватске компаније "Борово" да прода имовину друштвеног предузећа "Борели" из Сомбора.

У саопштењу Aгенције наводи се да би продаја "Борелија" била у супротности са Споразумом о сукцесији, као и Уредбом о заштити имовине дијелова предузећа чије је сједиште на територији бивших република СФРЈ, пренијеле су агенције.

Том уредбом је до 30. јуна 2010. године дат рок предузећима из бивших југословенских република да поднесу захтјев за споразумно утврђивање међусобног удјела у капиталу предузећа која се не налазе у Србији. У случају да буде постигнут споразум, Влада Србије на њега даје сагласност, али само ако постоји реципроцитет у примјени Споразума о сукцесији.

Aко се не постигне споразум о утврђивању удјела капитала у предузећима чији су оснивачи на територији виших република СФРЈ, као у случају "Борелија", структуру власничког капитала утврђује Aгенција за приватизацију на основу вриједности унијете имовине и процјене садашње вриједности капитала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана