Грађевинско земљиште најскупље у Бањалуци

Драгана Келеч
Грађевинско земљиште најскупље у Бањалуци

БAЊAЛУКA - Најскупље грађевинско земљиште у Републици Српској плаћају Бањалучани, гдје се парцеле продају по цијени и до 400 марака по метру квадратном, док Модричани плац могу да купе и за 50 марака по квадрату.

У бањалучкој агенцији за продају некретнина "Сензор" рекли су да цијене грађевинског земљишта зависе искључиво од локације.

- Грађевинске парцеле у Бањалуци могу се купити за 200 до 400 марака по метру квадратном. Плацеви у ужем центру града још су скупљи - казао је власник бањалучке агенције "Сензор" Манојло Поповић и додао да је лани потражња за грађевинским земљиштем била већа.

Власник агенције за продају некретнина "Твико" из Требиња Васо Милић рекао је да је без обзира на више цијене, потражња за парцелама у близини града много већа.

- Најтраженија су грађевинска земљишта у ужем центру града гдје се продају по цијени од 200 марака по квадрату. У насељу Хрупјела квадрат земље може се купити по цијени од око 150 марака - истакао је Милић.

У агенцији "Марић некретнине" у Модричи кажу да се грађевинска парцела у центру града може купити и за 50 марака по метру квадратном.

- Цијена земљишта зависи од локације, али углавном се креће од 50 до 70 марака по квадрату - рекла је власница агенције "Марић некретнине" Емилија Марић и додала да се скупље парцеле најбоље и продају.

У Источном Сарајеву рекли су да је ове године доста слаба заинтересованост становника за куповину грађевинског земљишта и парцели.

- Цијене плацева по метру квадратном у Источном Сарајеву крећу се од 40 до 150 марака - рекли су у агенцији "Нек некретнине".

Цијене по градовима

Бањалука 200 - 400

Требиње 150 - 200

Источно Сарајево 40 -150

Модрича 50 - 70

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана