Ево колика је казна за незакониту продају ракије

Индекс.хр
Ево колика је казна за незакониту продају ракије

РИЈЕКА - ​Царински службеници Службе за мобилне јединице Ријека спријечили су незакониту продају 215 литара жестоког алкохолног пића, објавила је Царинска управа.

Јуче су проводили појачане мјере надзора те су на ауто-путу А6 зауставили путничко возило хрватских регистарских ознака којим је управљао хрватски држављанин.

Прегледом возила, цариници су пронашли 43 пластичне боце, без ознаке о производу и произвођачу и без посебних маркица за алкохол Министарства финансија Републике Хрватске, појединачне запремине пет литара јаког алкохолног пића ракије шљивовице, у укупној количини од 215 литара.

– Починилац који је затечен у посједовању и пријевозу ракије шљивовице без надзорних маркица Министарства финансија РХ, наведеном радњом починио је прекршај јер је незаконито посједовао и превозио предмете опорезивања на које складно одредбама овог Закона није обрачуната и плаћена трошарина. Стога ће му бити издан прекршајни налог с предвиђеном новчаном казном у износу од 4.500 евра – наводе из Царинске управе.

Пронађена роба привремено је одузета, а надлежном Подручној царинској канцеларији биће поднесен захтјев за доношење рјешења о накнадном обрачуну пореза на јака алкохолна пића у износу од 684.85 евра, стоји у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана