“Делта” тражи да Форцан врати имовину

Глас Српске
“Делта” тражи да Форцан врати имовину

БЕОГРAД - Компанија “Делта холдинг” позвала је Милку Форцан да врати имовину “Југохемије”, а за узврат ће бити повучена тужба против ње. С друге стране, Форцанова је блокирала продају “Делта Максија”, јавља Б 92.

Потпредсједник “Делта холдинга” Драган Филиповић позвао је јуче Милку Форцан и њену сестру Смиљку Милеуснић-Aџић да без одлагања пониште “нелегалне поступке којима су отуђиле имовину Југохемије”, која је дио “Делте”.

Из “Делте” наводе да бивша потпредсједница те компаније Милка Форцан покушава да онемогући увид у пословање компаније “Делта стар”, која је већински власник “Југохемије”.
Правни заступник “Делта холдинга” Ненад Поповић казао да је случај у вези с отуђењем имовине “Југохемије” започео када је “Делта холдинг” тражио увид у пословање “Југохемије” и “Делта стара”, којима је управљала Милка Форцан.

“Делта стар” је, према подацима Централног регистра хартија од вриједности Србије, власник 77 одсто капитала “Југохемије”.

У компанији “Делта стар” удио од 60 одсто има кипарски “Хемслејд”, а 40 одсто има “Форм комјуникејшенс”, фирма регистрована у Делаверу, за коју се вјерује да припада Милки Форцан.

Поповић каже да је “Југохемија” у ствари дужник “Делта стара” јер је узимала кредите за које је средства за обезбјеђење дао “Хемслејд”, “Делта стар” и “Делта макси”.

- “Југохемија” је на нову фирму, као оснивачки капитал од 25 одсто, унијела двије зграде у Ресавској улици у Београду, које је процијенила на око четири милиона евра иако би по цијени од 2.000 евра за квадрат реална вриједност била 11 милиона евра - казао је Поповић и додао да је тако скоро цијела имовина “Југохемије” пренијета на ново предузеће, те да је све то почело да се дешава у тренутку када је донијета одлука да се сагледа пословање “Југохемије”.

Медији преносе да је породица Форцан је тражила од Aгенције за привредне регистре забрану продаје “Делта максија”, а разлог забране је спор због власничког удјела у “Делта максију”.

“Делта” није на продају

Потпредсједник “Делта холдинга” рекао је да ова компанија није на продају већ се само тражи стратешки партнер за малопродајну компанију “Делта макси“, који би преузео до 50 одсто њених акција. Он је рекао да је процес преговарања са потенцијалним стратешким партнерима у току и истакао да новинске спекулације не утичу на продају компаније “Делта макси”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана