Завршен пети “Нектар ОК фест”, шаролик садржај одушевио публику

Анита Јанковић-Речевић
Завршен пети “Нектар ОК фест”, шаролик садржај одушевио публику

Пети по реду “Нектар ОК фест” завршен је у недјељу увече у прекрасном амбијенту Националног парка “Сутјеска”, а током три дана трајања фестивала око 30.000 посјетилаца уживало је у шароликим музичким наступима, пројекцији филмова под отвореним небом, промоцији књига, рафтингу и планинарењу.

На три фестивалске бине свакодневно су се смјењивала врхунска имена регионалне и свјетске музичке сцене, а одличан музички програм у комбинацији са адреналинским садржајима мало којег посјетиоца је оставио равнодушним, због чега су најавили долазак и идуће године.

Завршну ноћ фестивала увеличали су стихови групе С.А.Р.С. који су одјекивали националним парком, као и енергични наступи бендова “Елементал” и “Рудиментал”.

Публику у кампу прије њих расплесали су увијек занимљиви “Ортодокс Келтси”, као и бенд “Ритам нереда”. 

- Вољела бих да је ово био љетни фестивал, а не јесењи или чак зимски. Прошли пут када смо гостовали било је јако лијепо и топло, но овога пута смо се смрзли, али ми је драго да није падала киша. У једном моменту док сам пјевала видјела сам да ми излази пара из уста, па сам помислила шта је ово и зашто је јесен у јулу - кроз смијех је испричала Реми, фронтмен бенда “Елементал”.

Реми је истакла да је током концерта комуникација са публиком била сјајна и да је велика већина углас пјевала све пјесме. Посебно јој се свидјело што су у ритму плесали и они који нису знали пјесме, што је, како каже, знак да раде нешто добро.

- Не знам када бих овдје дошла да нема фестивала, можда у неком сулудом излету или афтеру. Мислим да је за велики број музичара ово постала дестинација на коју сви желе доћи, јер ми причамо међусобно. И када сам била први пут, отишла сам одавде препуна дојмова - истакла је Реми и додала да Тјентиште само по себи носи и неку дозу страхопоштовања, јер има необичну енергију.

Фронтмен београдског бенда С.А.Р.С. Жарко Ковачевић каже да је видљиво да фестивал из године у годину расте.

- Ово је један прилично велики фестивал, немам идеју колико је уопште људи било на нашем наступу, али у сваком случају у односу на први пут када смо били овдје, не може да се мери - истакао је Ковачевић.

Оно што је изазвало огромно одушевљење не само организатора и посјетилаца, него и бенда С.А.Р.С. јесте чињеница да је једна екипа из Америке стигла на “Нектар ОК фест” како би упознала чланове овог београдског бенда.

- Нашли су нас на неком сајту, видјели гдје свирамо и њих петоро из Сан Франциска, Лос Анђелеса, Калифорније, Сиднеја и Барбадоса је дошло овдје. Мислио сам да је то екипа људи која је стигла са неким нашим младићима и дјевојкама који тамо живе, али не. Прича је тотално лудачка, видјели су да свирамо овдје и дошли, то је моћ интернета и музике - рекао је Ковачевић.

Американка Мирјам из Сан Франциска каже да је на Тјентиште дошла како би први пут уживо чула свој омиљени бенд С.А.Р.С. Она је одушевљена њиховом музиком иако не зна српски језик.

- Преко интернета сам случајно наишла на једну пјесму С.А.Р.С.-а и бенд ме је на прво слушање освојио. Рекла сам себи да их морам чути уживо, након чега сам сазнала да наступају овдје па сам са пријатељима дошла - испричала је Мирјам, пресрећна што су јој организатори фестивала омогућили да упозна чланове овог бенда.

- Пресрећна сам. Три дана сам максимално уживала на овом сјајном фестивалу захваљујући задивљујућој природи и дружењу са веселим људима. Већ сада могу сигурно рећи да долазим и наредне године - рекла је Мирјам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана