Забава за памћење на 11. “Демофесту”

Данко Кузмановић
Забава за памћење на 11. “Демофесту”

Бањалучка тврђава Кастел по 11. пут отворила је врата и угостила највећи регионални фестивал демо бендова “Демофест”.

Хиљаде посјетилаца похрлиле су на Кастел да би уживали у доброј демо музици, а у звијезде музичке сцене лансирани су се неки нови клинци.

Прве вечери “Демофеста” за своје мјесто борило се 12 демо бендова, од којих је чак седам добило шансу да наступи у финалу. Дјевојке из реп-електро тандема “Плејграунд Хастл” су прво вече у четвртак отвориле жестоким наступом који је од присутних тражио да плешу како оне свирају. Публика их није разочарала, већ је доказала да је одлично увјежбана у бодрењу демо бендова.

За њима на бини су своје знање показали и “Херц” из Београда, “Мр Фуз” из Зрењанина, “Монструоз” из Сарајева, Оливера Поповић из Новог Сада те “5ролеј” из Бањалуке, “Диверт” из Пожаревца “Хотел Македонија” из Београда, “Биљке” из Беле Цркве, “Кептен Морган'с Ревенџ” из Новог Места, “Фајр ин Каиро” из Загреба и “Вин Тристе” из Београда.

Најбољи бендови прве такмичарске вечери по мишљењу стручног жирија у саставу: Мирела Приселац Реми, Дарко Рундек, Зденко Фрањић, Игор Лазић Нигор, Никола Пејаковић Коља и Бранкица Јанковић, су “Херц” “Монструоз”, Оливера Поповић, “Биљке”, “Кептен Морган'с Ревенџ”, “Фајр ин Каиро” и “Вин Тристе”. Ови бендови ће наступом у финалу “Демофеста” у суботу још једном показати шта знају и имаће прилику да заврше међу најбоља три и освоје вриједне награде.

У ревијалном дијелу прве вечери на бину су први изашли “Волфрам” који су прошле године освојили трећу награду. Послије њих, након краће паузе наступио је Мањифико са Српским војним оркестром, а вече се завршило одличним наступом сплитског бенда “Дјечаци”.

Музички празник у граду на Врбасу употпуњен је и богатим дневним програмом у Каменој кући на тврђави Кастел.

Други дан фестивала доноси и другу групу полуфиналиста, али и “Тајгер Лемб”, Марка Луиса те Дарка Рундека & Екипу као ревијална имена, док су за сјајну завршницу у суботу задужени Др Неле Карајлић, “Гоблини”, те прошлогодишњи побједници “Слонз”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана