“Whitechanel” i “Solidwork” stižu na “Egzit”

Glas Srpske
“Whitechanel” i “Solidwork” stižu na “Egzit”

Nakon što su najavljena imena poput Fila Anselma, koji će na glavnoj bini uz svoj novi bend “The Illegals” izvesti i pjesme “Pantere”, ali i operske metal dive Tarje Turunen, koja stiže na “Fusion” binu, najavljena su nova imena ovogodišnjeg “Egzit” festivala, koji se održava u Novom Sadu.

Nova pojačanja “Egzita” predvodi jedno od vodećih svjetskih detkor imena  - “Whitechanel”, koji premijerno stiže na ove prostore i čiji nastupi predstavljaju energetsku bombu koja se ne propušta. Za svoj premijerni nastup pripremaju se i giganti švedske melodik-det scene, bend  “Solidwork”, koji će publiku povesti na sonično putovanje kroz svoju bogatu karijeru. 

Silovite rifove donijeće i “Enforcer”, jedan od najjačih hevi-spid metal bendova iz Švedske, u konstantnom usponu i popularnosti već 14 godina, kao i jedno od najcjenjenijih dum metal imena ove unikatne i mračne scene, švedski “October Tide”.

Evoluciju svog zvuka i desetogodišnjicu muzičke karijere na “Explosive” bini proslaviće “Booze & Glory”, neustrašivi strit-pank sastav iz Londona.

Ove godine na “Egzit” festivalu će nastupiti i njemačke i svjetske legende dark vejv scene “Das Ich”, koje su od osnivanja krajem osamdesetih do danas inspirisale mnoge umjetnike širom svijeta.

Na “Explosive” binu “Egzit” festivala ove godine stižu i “Arcturus”, “Entobed A.D”, “Petar and the Test Tube Babies” i “Total Chaos”.

Holandski hardkor sastav “Vitamin X” donijeće svoj prepoznatljiv zvuk koji karakterišu furiozni pank/hardkor pomiješan sa treš metalom i rok rifovima sedamdesetih godina.

Bend “Grade 2”, čiji se zvuk može opisati kao snažan i brz, uključujući melodičnu gitaru i pjevljive vokalne dijelove, takođe stiže na “Egzit”, a uz njih i “Siberian Meat Grinder”, koji miješaju hardkor treš metal sa mnoštvom žanrova - od blek metala do repa.

Publici na “Edžplosive” bini će se predstaviti i rumunski “Syr Austry”, a iz regiona stiže slovenački sastav KAOZ.

“Egzit” festival ove godine traje od 4. do 7. jula.

Pored pomenutih, eksplozivnu armiju na ovogodišnjem festivalu činiće i Scandal, te Otvoreni prelom, Asphalt Chant, Grimegod, MartYruyM, Ponor i Pale Origins i Thundersteel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana