“Whitechanel” и “Solidwork” стижу на “Егзит”

Глас Српске
“Whitechanel” и “Solidwork” стижу на “Егзит”

Након што су најављена имена попут Фила Анселма, који ће на главној бини уз свој нови бенд “Тхе Illegals” извести и пјесме “Пантере”, али и оперске метал диве Тарје Турунен, која стиже на “Fusion” бину, најављена су нова имена овогодишњег “Егзит” фестивала, који се одржава у Новом Саду.

Нова појачања “Егзита” предводи једно од водећих свјетских деткор имена  - “Whitechanel”, који премијерно стиже на ове просторе и чији наступи представљају енергетску бомбу која се не пропушта. За свој премијерни наступ припремају се и гиганти шведске мелодик-дет сцене, бенд  “Solidwork”, који ће публику повести на сонично путовање кроз своју богату каријеру. 

Силовите рифове донијеће и “Enforcer”, један од најјачих хеви-спид метал бендова из Шведске, у константном успону и популарности већ 14 година, као и једно од најцјењенијих дум метал имена ове уникатне и мрачне сцене, шведски “October Tide”.

Еволуцију свог звука и десетогодишњицу музичке каријере на “Explosive” бини прославиће “Booze & Glory”, неустрашиви стрит-панк састав из Лондона.

Ове године на “Егзит” фестивалу ће наступити и њемачке и свјетске легенде дарк вејв сцене “Das Ich”, које су од оснивања крајем осамдесетих до данас инспирисале многе умјетнике широм свијета.

На “Explosive” бину “Егзит” фестивала ове године стижу и “Arcturus”, “Entobed A.D”, “Petar and the Test Tube Babies” и “Total Chaos”.

Холандски хардкор састав “Vitamin X” донијеће свој препознатљив звук који карактеришу фуриозни панк/хардкор помијешан са треш металом и рок рифовима седамдесетих година.

Бенд “Grade 2”, чији се звук може описати као снажан и брз, укључујући мелодичну гитару и пјевљиве вокалне дијелове, такође стиже на “Егзит”, а уз њих и “Siberian Meat Grinder”, који мијешају хардкор треш метал са мноштвом жанрова - од блек метала до репа.

Публици на “Еџплосиве” бини ће се представити и румунски “Syr Austry”, а из региона стиже словеначки састав КАОЗ.

“Егзит” фестивал ове године траје од 4. до 7. јула.

Поред поменутих, експлозивну армију на овогодишњем фестивалу чиниће и Сцандал, те Отворени прелом, Asphalt Chant, Grimegod, MartYruyM, Понор и Pale Origins и Thundersteel.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана