Велики тријумф “Убиствене Еве”

Глас Српске
Велики тријумф “Убиствене Еве”

Традиционалне награде Британске академије филмске и телевизијске умјетности (БАФТА), награде за најбоља телевизијска остварења у протеклих годину дана, додијељене су у Лондону.

 Велики побједник овогодишње додјеле је трилер “Убиствена Ева”, у продукцији Би-Би-Сија, пошто је овјенчан са три трофеја - за најбољу драму, за најбољу глумицу награђена је Џоди Комер, а за споредну глумицу Фијона Шоу. Међу добитницима су и Бенедикт Камбербач и Бен Вишо.

 

Признања Британске филмске академије ове године отишле су у руке аутора драмске серије “Убиствена Ева” и мини-серија “Патрик Мелроуз”.

 

Да би уопште могла бити номинована, БАФТА је због серије “Убиствена Ева” (ауторке Фиби Волер-Бриџ) мало зажмурила на правило које тврди да серије морају прво бити приказане у Великој Британији. Наиме, ова популарна и успјешна серија је најприје била емитована на америчком каналу Би-Би-Си, те су организатори и жири ипак одлучили да јој прогледају кроз прсте.

У категорији драме тријумфовала је серија “Киллед бџ мџ дебт”.

За најбоље главне глумце проглашени су Џоди Комер (за улогу у серији “Убиствена Ева”) и Бенедикт Камбербач (“Патрик Мелроуз”).

Бенедикт Камбербач је освојио своју прву БАФТА награду у 14 година, колико је прошло откад је први пут био номинован, а своје изненађење није крио. Преузимајући награду изјавио је да “се бојао да се не спотакне и падне, јер је навикао да буде дјеверуша, а не млада”.

- Глумци у најбољим споредним улогама су Фијона Шоу (“Убиствена Ева”) и Бен Вишо (за улогу у тродијелној комичној драми “А very English Scandal”) - оцијенили су чланови Британске филмске академије.

Драма “Succession” канала ХБО освојила је награду у категорији међународних награда, избацивши из такмичења серију која је освојила награду прошле године - “Слушкињину причу”.

Најбољом забавном емисијом проглашена је “Britain's Hot Talent”, док је ријалити спектакл “I'm a Celebrity, Ger Me Out of Here” славио у истоименој категорији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана