Укида се једна од омиљених категорија на избору за мис САД

Агенције
Укида се једна од омиљених категорија на избору за мис САД

Организатори избора за мис Америке укинули су категорију такмичења у купаћим костимима уз образложење да се учеснице више не оцијењују на основу њиховог изгледа.

То такмичење је почело прије скоро 100 година у Атлантик Ситију као такмичење љепотица у купаћим костимима с циљем да се привуку туристи у град у Њу Џерсију, наводи Асошиејтед прес.


У посљедње вријеме, међутим, појавио се отпор према такмичењу у купаћим костимима, а у мањој мјери и према наступима у вечерњој тоалети, за шта неки кажу да је застарјело.

Скандал с имејловима бивших званичника избора за мис Америке у којима су вређали интелигенцију, појаву и сексуалне животе ранијих побједница довео је до промена на врху у организацији и сада три највиша положаја држе жене.

Гречен Карлсон, бивша мис Америке која је на челу борда повјереника такмичења, данас је најавила укидање надметања у купаћим костимима.

“Нећемо вас оцијењивати на основу вашег изгледа зато што нас интересује ко сте ви”, рекла је он.

Карслонова, због чије је тужбе за сексуално узнемиравање оставку поднио бивши предсједник Фокс њуза Роџер Ајлс, рекла је да су се потенцијалне такмичарке жалиле да не желе да излазе у купаћим костимима и с високим потпетицама.

Упитана да ли страхује да би могли пасти телевизијски рејтинзи такмичења, Карлсонова је рекла да се тога не боји, пошто дио с купаћим костимима није био најгледанији сегмент и гледаоци су били заинтересованији за надметање у талентима.

Промјена у избору за мис Америке почеће од ове године 9. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана