Тријумф Марије Шерифовић и Тонија Цетинског

Глас Српске
Тријумф Марије Шерифовић и Тонија Цетинског

Спектакуларни музички шоу “Music award ceremony”, на којем су учествовале највеће музичке звијезде из Србије, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине и Македоније, одржан је у београдској “Штарк арени”.

Додјела првих регионалних музичких признања личила је на продукцијском нивоу на најзначајније свјетске догађаје тог типа у продукцији МТВ-ја.

Масимо Савић, “Плави оркестар”, Марија Шерифовић, Жељко Јоксимовић, Стјепан Хаусер, Сергеј Ћетковић само су неки од 200 извођача који су чинили овај врхунски музички шоу. Цијели спектакл одигравао се на шест сцена у “Штарк арени”, а извођаче су пратили 50 плесача и сви релевантни медији из региона. Награду за најбољег мушког извођача године добио је хрватски пјевач Тони Цетински, док је у женској конкуренцији тријумфовала Марија Шерифовић. Најбољи концерт године одржао је Аца Лукас, док су власници најбоље рок нумере у 2018. године Бајага и “Инструктори” и “Парни ваљак”. Специјалну награду за изврсност добио је виолончелиста Стјепан Хаусер, члан бенда “2Целлос”.

 Специјалну награду за присуство на сцени дуже од 30 година добио је Жељко Самарџић, док је признање за афирмацију музике у региону отишло у руке представницима Егзит фестивала. Аутори најбоље модерне денс музике су Раста и “Магла бенд”, док су најбољи поп бендови у региону за прошлу годину “Тропико бенд” и “Лексингтон бенд”.

Програм у београдској “Штарк арени” водили су Ђуле Ван Гог, Ида Престер и Аида Јокановић. Сав приход од догађаја прослијеђен је УНИЦЕФ-у, који ће средства намијенити угроженој дјеци у региону. Пјесме које су се бориле за ове награде номиновале су радио-станице из региона, а публика је гласала онлајн. Организатори овог музичког спектакла су “Sky music” и ЦЕБЕФ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана