Теорија о осмој сезони “Игре престола”

Глас Српске
Теорија о осмој сезони “Игре престола”

Дугогодишња теорија “Игре престола” која наглашава важност Брена Старка у завршници серије, изгледа да је сада наговијештена у најновијој најави.

Откада се вратило у Зимоврел као гавран са три ока, до краја седме сезоне, Старково дијете било је заокупљено својом браћом и сестрама, али будућност лика у серији можда ће ускоро постати још апсурднија. Наиме, једна од теорија је да је управо он застрашујући Ноћни краљ.

Најава која се недавно појавила на “Јутјубу” приказује да би се у новој епизоди могло видјети Бреново путовање. На крају се сугерише, како наводи “Индепендент”, да би управо он могао да буде човјек који је постао вођа Бијелих ходача, у покушају да спријечи Дјецу шуме да буду војска бесмртних.

По теорији, Бренов прелаз у Ноћног краља могао би да се деси када Дјеца шуме прободу његово срце змајевим стаклом, остављајући Брена заглављеног у сопственом тијелу - теорија која се чини вјероватнијом након што је поновно подсјетила на сцену шесте сезоне која приказује стварање Бијелих ходача.

У тој сцени један од главних ликова гледа како се догађаји одвијају из даљине. Уз то додаје се и чињеница да Ноћни краљ може да дотакне Брена кад се бори.

Његова интеракција са Лифом могла би да поткријепи теорију када га пита јесу ли Дјеца шуме створила Бијеле ходаче, Лиф одговара: “Били смо у рату. Били смо заклани. Наше свето дрвеће је посјечено. Требало је да се одбранимо.”

Након тога Брен пита од кога, да би добио одговор да је он кривац за то.

Недавно приказана најава потврђује датум изласка осме и посљедње сезоне, а такође указује на велико откриће Џона Сноуа.

Серија се на мале екране враћа 14. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана