Тејлор Свифт јавно подржала демократе

Тејлор Свифт јавно подржала демократе 10.10.2018 16:29 | Агенције

Праву буру реакција у Америци недавно је изазвала изјава америчке поп звијезде Тејлор Свифт (28) која се досад суздржавала од јавних политичких иступа, а сада је јавно подржала демократе. На својствен начин на ово је реаговао и предсједник Доналд Трамп.

 На свом “Инстаграм” профилу она је објавила како је одлучила да промијени своје мишљење, те да је сада вријеме да дијели своје политичке ставове. Истакла је да је подржавала демократског кандидата за амерички Сенат у родном Тенесију, те је жестоко напала његову супарницу и Трампову миљеницу, републиканку Маршу Блекбурн.

- Као и раније, хтјела бих да наставим да гласам за жене у политици. Међутим, Маршу Блекбурн не могу подржати. Њен иступ у Конгресу ме плаши и збуњује. Та жена гласала је против изједначења плата за мушкарце и жене. Гласала је против приједлога закона о настојању да жене буду заштићене од насиља, силовања и праћења. Гласаћу за Фила Бредесена у Сенату и Џима Купера у Представничком дому - објаснила је Свифт.

Предсједник Доналд Трамп се, наравно, огласио поводом ове објаве.

- Сада њену музику волим 25 одсто мање него раније - казао је Трамп.

Прије него што је изабран за предсједника, Трамп је о њој говорио с пуно топлине. Њену музику је називао пријатном и топлом.

- Не могу гласати за некога ко није спреман да се бори за поштовање свих Американаца, без обзира на боју њихове коже, пол или на то кога воле - написала је Свифт.

Позвала је своје обожаваоце да се пријаве у регистар бирача, да се информишу и едукују о кандидатима који се такмиче у њиховој држави, те да гласају за оне кандидате чији ставови су најприближнији вриједностима за које се и сами залажу.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица