Тања Јовићевић и “Деца из воде” стижу у Бањалуку

Глас Српске
Тања Јовићевић и “Деца из воде” стижу у Бањалуку

Најувјерљивији “ЕКВ” трибјут бенд “Деца из воде”, који је музичка јавност прогласила најбољим, а то потврђује и сарадња са некадашњим члановима “ЕКВ”-а - Раком, Болетом, Фирчијем, Жиком Тодоровићем и сада Тањом Јовићевић, наступиће 7. јуна у бањалучком клубу “Руди”.

У улози Милана Младеновића, као вокала и гитаре, јесте Зоран Младеновић, на бас-гитари ће бити Лазар Остојић, на бубњевима Никола Рајовић, а као некад Маргита клавијатуре ће свирати Луна Шкопеља, иначе кћерка познате умјетнице Мадам Пиано.

Легендарна југословенска група “Екатарина Велика” свој посљедњи концерт у Бањалуци одржала је 20. фебруара 1992. године у крцатом “Себастијану”, који је био премали да прими све оне који су хтјели још једном да чују и виде Милана и Маги.

Послије 27 година, у том истом простору који се сада зове “Руди”, биће одржан мултимедијални програм под називом “Сјећање на Милана Младеновића - као да је и даље ту”, који приређује “ЕКВ” трибјут бенд “Деца из воде” са специјалном гошћом Тањом Јовићевић, пјевачицом бенда “Октобар 1864”, али која је била и пратећи вокал “ЕКВ”-а од 1989. до 1993. године. Јовићевићева је учествовала у снимању пјесама са посљедња три албума и наступала је заједно са њима на неколико турнеја. На неки начин била је придружени члан “ЕКВ”-а, а у том периоду је активно пјевала и у свом матичном бенду “Октобар 1864”, по којем је најпознатија.

Прије концерта публици ће бити представљен кратки документарни филм “Дечак из воде” аутора Марка Новичића, у којем се може чути како Цане (“Партибрејкерси”), Која (“Дисциплина кичме”) и друге познате личности причају о Милану Младеновићу и периоду рада “ЕКВ”-а, као и какав је његов значај у музици и друштву данас. Услиједиће пројекција видео-спотова и изложба ријетких фотографија “ЕКВ”-а, те кратко обраћање Александра Шарчевића, оснивача и идејног творца пројекта.

У другом дијелу програма услиједиће двочасовни концерт “ЕКВ” трибјута “Деца из воде” са Тањом Јовићевић, који ће одсвирати пресјек најбољих пјесама и највећих хитова “ЕКВ”-а са свих албума, укључујући и првенац “Катарина 2”, те неколико пјесама групе “Шарло Акробата” у којој су свирали Милан Младеновић и први бубњар “ЕКВ”-а Ивица Вдовић - Вд.

Улазнице су у продаји у клубу “Руди” и “Комбо” кафеу у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана