Све спремно за други “BL Rising”: Звуци андерграунд музике у Бањалуци

Глас Српске
Све спремно за други “BL Rising”: Звуци андерграунд музике у Бањалуци

Љубитељи доброг андерграунд звука, поштоваоци ауторских бендова и обожаваоци квалитетних свирки овог викенда ће све то моћи искусити у Бањалуци, на овогодишњем “BL Risingу”. Један од највећих андерграунд догађаја у региону биће одржан у бањалучком “Сити пабу” у петак и у суботу. Публици ће се представити осам бендова, разноврсних жанрова, тако да ће свако пронаћи нешто по свом укусу.

Главна имена овогодишњег “BL Rising” су хардкор бенд “Dick is Dead” из Добоја, који ће наступити прве вечери фестивала и славни спид/треш метал бенд “Бомбардер” из Сарајева и Београда, који ће бити главна звијезда друге вечери.

Прве вечери уз “Dick is Dead” наступиће и алтернативни метал бенд “Reluctant” из Тузле, те нуклеарни треш метал бенд “Дегенек” и хип-хоп састав “Грин Булз” из Бањалуке. Друге вечери публика ће моћи да чује и треш/дет метал бенд “Futurephobia” (Сански Мост/Приједор/Бањалука), треш метал бенд “Cornix” и експериментал бенд “Doom Man” из Бањалуке.

“BL Rising” је настао прошле године и вођен је са два главна циља: прикупљање хуманитарне помоћи и пружање подршке ауторским бендовима.

За овогодишње издање минимална донација износиће седам конвертибилних марака, а почетак наступа обје вечери је од 20 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана