Sutra u Beogradu sahrana Šaulića: Završena obdukcija u Njemačkoj

Agencije
Sutra u Beogradu sahrana Šaulića: Završena obdukcija u Njemačkoj

Pjevač Šaban Šaulić biće sahranjen sutra u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Danas je u Njemačkoj završena obdukcija, a nalazi su potvrdili da je preminuo od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

 “Povrede zadobijene u nesreći izazvale su smrt. Bile su toliko velike da sve i da je operisan ne bi uspjeli da mu spasu život. Osim toga, nema znakova da nije imao vezan pojas”, saopštila je njemačka policija, a preneo njemački portal “Noje vestfališe”.

Tijelo Šabana Šaulića će u pratnji negove djece avionom Vlade Srbije večeras biti prenijeto u Beograd.

Prije sahrane, sutra od 11 časova biće održan komemorativni skup povodom tragične smrti pjevača u Skupštini grada Beograda, prenijela je RTS.

Šaban Šaulić, “kralj narodne muzike”, kako su ga s poštovanjem zvali, poginuo je 17. februara u 68. godini, u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, blizu grada Bilefelda.

Šaulić je automobilom krenuo na aerodrom kada se dogodila nesreća, u kojoj je život izgubio i njegov dugogodišnji prijatelj, muzičar Mirsad Kerić, koji je bio za volanom.

Na njih je, u velikoj brzini, naletio automobil kojim je upravljao Turčin Alsin Levent i udario ih otpozadi, poslije čega su oba vozila izgubila kontrolu i udarila u bankine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana