Стиже “Дан црвеног носа и вјенчање”

Агенције
Стиже “Дан црвеног носа и вјенчање”

Двије и по деценије након премијерног приказивања, већи дио екипе која је снимала филм “Четири вјенчања и сахрана” радио је и на наставку који ће бити емитован у петак на Би-Би-Сију.

Сценариста филма и један од оснивача хуманитарне организације “Комик рилиф”, која организује празник Дан црвеног носа, Ричард Кертис, написао је причу и за наставак, назвавши је симболично “Дан црвеног носа и вјенчање”.

Уз Хјуа Гранта, који се прославио овим филмом, у филму ће поново, и то у хуманитарне сврхе, играти и Енди Мекдауел, Роуан Еткинсон, Кристин Скот Томас, Џејмс Флит и Џон Хана. Гошћа у наставку је Сузана Рид.

Радња филма прати групу пријатеља и њихове догодовштине који одлазе на четири вјенчања и једну сахрану. Кертис је открио неке детаље из наставка.

- Филм је изашао прије 25 година и никада нисам размишљао да урадим наставак. Онда нам је пало на памет да би ликови из филма могли да имају дјецу, па да опет буду у фази одласка на вјенчања. Не могу много да вам откривам, али у наставку ћемо видјети још једну церемонију вјенчања и прославу - рекао је он.

На крају првог, оригиналног, филма Чарлс, кога игра Хју Грант, и Кери (Енди Мекдауел) добијају бебу. Њихово одрасло дијете игра Лили Џејмс, која је на сету усликана како носи вјенчаницу.

Филм “Четири вјенчања и сахрана” био је велики хит деведесетих, а Грант је играо згодног нежењу Чарлса. Ова улога га је прославила.

Прије овог остварења његова каријера није била на правом путу, па је хонорарно енглески подучавао француску глумицу Жилијет Бинош.

Након што је филм приказан, није био само он у центру пажње, него и његова дјевојка Лиз Харли, која је доспјела на све странице таблоида због хаљине коју је носила на премијери.

Грант је послије овог филма добио улоге у романтичним комедијама “Нотинг Хил” и “Заправо љубав”.

Филм “Четири вјенчања и сахрана” зарадио је 187 милиона долара на биоскопским благајнама широм свијета. Био је номинован за “Оскара” за најбољи филм и најбољи сценарио. Музичка тема из филма била је велики хит на британским топ-листама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана