Стивен Спилберг против “Нетфликсових” филмова

Глас Српске
Стивен Спилберг против “Нетфликсових” филмова

Након што је “Нетфликсов” филм “Рома” у режији Алфонса Куарона прошле седмице освојио три “Оскара”, филмски редитељ Стивен Спилберг изјавио је како филмовима са “стриминг” сервиса треба да буде онемогућено да се такмиче за будуће награде Академије.

Спилберг ће свој став изнијети на предстојећем састанку одбора гувернера Академије за филмску умјетност и науку. Предложиће промјену правила како би “стриминг” медијима попут “Нетфликса”, “Амазона” и “Хулуа” било онемогућено да се такмиче за награду “Оскар” ако њихови филмови нису били у редовној биоскопској дистрибуцији.

- Спилберг се снажно залаже за разлику између “стриминг” филмова и наслова у биоскопима - рекао је представник Спилбергове компаније “Амблин интертејмент”.

Ово није први пут да је Спилберг показао незадовољство због разлике у филмовима “с великог платна” и оних “с малих екрана”.

- Чим се посветиш телевизијском формату, ти си ТВ филм - рекао је Спилберг прошле године у једном разговору нагласивши да такав филм онда може да “заслужи 'Еми', али не и 'Оскара'“.

Иако је додјела “Оскара” 2020. године још далеко, филмска јавност не скрива велика очекивања од филма “Ирац” Мартина Скорсезеа, у продукцији оспораваног “Нетфликса”.

Скорсезе је за свој најскупљи филм до сада, који говори о убиству синдикалца Џимија Хофе, окупио импресивну глумачку екипу коју чине Роберт де Ниро, Ал Паћино, Џо Пеши и Харви Кајтел, да би филм могао да буде у конкуренцији за “Оскара”. “Нетфликс” је најавио да ће се “Ирац” крајем године наћи у ограниченој биоскопској дистрибуцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана