Слаб почетак за новог “Дамба”

Приредила: Миланка Митрић
Слаб почетак за новог “Дамба”

Дуго најављивани и ишчекивани “Дизнијев” филм “Дамбо”, у режији Тима Бартона, након премијерног приказивања дебитовао је са зарадом од 45 милиона долара у 4.259 сјеверноамеричких биоскопа.

Осврћући се на друге “Дизнијеве” филмове, “Љепотицу и звијер” која је 2017. године дебитовала са 174 милиона долара, “Књиге о џунгли” 2016. године, са 103 милиона и “Пепељуге” која је 2015. године након премијерног приказивања остварила зараду од 67 милиона, “Дамбо” је мало урушио очекивања, иако се нашао на првом мјесту листе.

Првобитна зарада за овај римејк из 1941. године била је предвиђена на више од 50 милиона. Као дио разлога за слабу зараду на отварању наводи се и то да је овај анимирани филм дебитовао прије скоро 80 година, чинећи свима драго слонче мање релевантним од класике попут “Љепотице и звијери” и “Књиге о џунгли”.

Продукција “Дамба” је коштала 170 милиона, а још остаје да се види како ће прича о слонићу проћи на међународном терену.

Упркос домаћој конкуренцији у виду филма “Капетаница Марвел” или “Шазам” (који ове седмице треба да буде приказан премијерно), “Дизни” је оптимистичан да ће “Дамбо” постати филм који ће свакако више привлачити млађу публику.

Анимирани филм “Дамбо” је један од три филма који ће ове године у виду римејка бити приказани на великом платну, уз “Аладина” Гаја Ричија и “Краља лавова” Џона Фавроа.

Поменути филмови, из суперхеројску причу “Осветници: Крај игре”, остварења су од којих се очекује највећа зарада.

Што се тиче филмова и овоседмичне зараде у америчким биоскопима, у подацима се наводи да се филм “Ми” налази на другом мјесту са отварањем од 30 милиона. “Капетаница Марвел”, која је након четири седмице приказивања на међународном нивоу зарадила више од 900 милиона, претходне седмице је на листу додала нових 20 милиона, те се тако нашла на трећем мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана