Сатанисти су тужили “Нетфликс”

Глас Српске
Сатанисти су тужили “Нетфликс”

Организација сатанистички храм на Флориди “The Satanic Temple” подигла је тужбу против “Нетфликса”, а као разлог тужбе, наводи погрдан дизајн скулптуре Бафомета које се сматра фиктивним паганским божанством, а које је настало у оквиру хришћанског фолклора.

Дизајн скулптуре приказан је у римејку серије “Сабрина”, под називом “Chilling Adventures of Sabrina”, који је много мрачнији и сабласнији, па се серија скоро и не може сматрати за тинејџере него се више сматра хорор-филмом.

 - Послали смо “Нетфликсу” писмо преко наших адвоката, због кршења ауторских права, како би се сцене са споменутом статуом и симболима уклониле - рекао је један од оснивача сатанистичком храма Лукијан Грејвс.

У разговору за амерички лист “Гејт”, Грејвс је рекао више о цијелој ситуацији.

 - То је врло проблематично за нас. Из тих разлога смо поднијели тужбу јер је то једино што можемо да радимо у случају кршења ауторских права - рекао је такође један од организатора сатанистичке организације.

Оснивачи не знају колико ће времена требати да се видео обрише, али из “The Satanic Temple” не желе да се њихов свети објекат користи на овакав начин.

 - Желимо да не асоцирамо на серију, мислимо да доприноси лошој репутацији нашег храма, додао је један од оснивача.

“Нетфликс” је и раније најавио да ће серија одати почаст култном хорору “The Exorcist”, те да ће користити симболику поменутог филма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана