Сахрана Ладе Јаковљевићa у суботу на бањалучком гробљу Свети Марко

nezavisne.com, ГС
Сахрана Ладе Јаковљевићa у суботу на бањалучком гробљу Свети Марко

Бањалучки музичар Ладо Јаковљевић преминуо је у четвртак у Бањалуци у 38. години послије краће и тешке болести. Смрт младог музичара изненадила је и растужила многе његове колеге, које су се потресним порукама опраштале од њега.

“Друг мој, сједим и гледам твоје слике, јер не вјерујем да си нас напустио. Нека те анђели чувају тамо негдје далеко и с тобом заувијек пјевају! Срешћемо се опет на неком љепшем и безболнијем мјесту, па ћемо скупа уз гитару запјевати....'Буди моја вода, ја сам сада ватра.....'!”, написала је пјевачица Маја Татић на друштвеним мрежама.

Ладо је своје музичке кораке започео у групи “Торањ”, а често је говорио да је с њом пропутовао цијелу Европу и да тај период живота никад неће заборавити. У септембру 2006. године промовисао је соло албум “Видим сан”, а пјесме “Чар”, “Срећа”, “Тебе сањам”, говоре о емотивној страни његове личности.

Често је говорио да инспирацију за текстове углавном добија пред спавање или на пецању те да је увијек записивао све стихове које би смислио.

Друштво му углавном није било с естраде, али имао је неколико колега с којима је волио провести вријеме, а то су били Маја Татић, Горан Ковачић, Саша Берендика, Марио Златинић и други.

“Ладо је био човјек чисте душе и срца. Таква је била и музика коју је стварао и свирао. Радио је све из љубави, а та љубав ће остати на улицама овог града, јер само она може остати за нама. Оставио је неизбрисив траг за собом”, рекао је Марио - Маркез Златинић, бањалучки музичар и велики пријатељ преминулог Јаковљевића.

Посљедње поздраве бањалучком музичару упутио је и његов колега Драган Марковић, с којим је често дијелио позорницу.

“Ладо Јаковљевић је увијек био добронамјеран према свима. Позитиван и ведрог духа, увијек с осмјехом на лицу... Увијек спреман помоћи и подијелити, макар и на своју штету. Талентован музичар, кантаутор и гитариста, који је сарађивао са свим музичарима у Бањалуци. Одмалена ме храбрио, савјетовао и подржавао на мом музичком путу, а приватно је увијек био добар пријатељ. Права је штета што више свог креативног дара и музике није стигао подијелити с нама. Свима ћеш нам недостајати”, рекао је Марковић.

Од Ладе су се опростили и други музичари града на Врбасу, међу којима су Дејан Зорић и Драган Моцоња.

“Пријатељу Ладо, посљедње збогом ти желим. Остајеш дио наше младости, наших живота и нашег града. Нека те горе чувају драги Бог и шапат анђела”, написао је Зорић.

Моцоња је додао да ће Јаковљевића памтити као сјајну душу и дивног човјека.

“Био је човјек од подршке, човјек од музике, велики човјек. Бањалука је изгубила дивну музичку душу”, рекао је Моцоња.

Сахране Ладе Јаковљевића биће обављена у суботу у 13 часова на бањалучком гробњу Свети Марко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана