Реп доминира на листи за АМА награде

Агенције
Реп доминира на листи за АМА награде

На листи номинација за Америчке музичке награде (АМА) репери Дрејк и Карди Би имају по осам номинација, у категоријама поп-рок и реп-хип-хоп.

Дрејк је номинован за најпрестижнију награду умјетника године, за коју ће се борити против Тејлор Свифт, Еда Ширана, “Imagine Dragons” и Пост Малона.

У категоријама реп-хип-хоп и поп-рок Дрејк улази у трку и за најбољег мушког извођача, омиљени албум и омиљену пјесму - “God's plan”.

Репер XXXTentaction, који је убијен у јуну ове године, номинован је за најбољег новог извођача године и најбољи соул и Р&Б албум, док је Ријана номинована за женског соул и Р&Б извођача године.

Карди Би и Бруно Марс освојили су двије номинације за ремикс “Finesse”, а реперка ће можда освојити и награде за најбољи музички видео.

Ед Ширан и Малон имају по шест номинација, док је Камила Кабељо у трци за пет награда. Номинације су направљене на основу листа најпродаванијих нумера и евиденције о емитовању на радију и интернету. Обожаваоци гласају онлајн, а додјела награда је 9. октобра у Лос Анђелесу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана