Прво је крила да је Албанка, а сада се поноси тиме док Грци бјесне

Агенције
Прво је крила да је Албанка, а сада се поноси тиме док Грци бјесне

Грчка пјевачица Елени Фуреира која ће ове године представљати Кипар на „Пјесми Евровизије“ изазвала је скандал у својој земљи након што је позирала на слици са представником Албаније.

Наиме, Елени је објавила фотографију на којој је укрстила руке са представником Албаније Евгеном Бушпепом показујући орла, национални симбол албанске заставе.

Фуреира је поријеклом Албанка, што је крила од грчке јавности дуги низ година. Када су новинари открили право њено поријекло, она је у емисији телевизије Антена испричала да је као мала дјевојчица дошла из Албаније у Атину у потрази са бољим животом. Промјенила је име, а због предрасуда и међудржавних сукоба своје право поријекло је крила. Тада је открила да себе сматра Гркињом јер је Грчка земља која јој је дала „хљеб“ и пружила безбрижно дјетињство.

Будући да је велика поп звијезда у својој земљи страсти су се брзо смириле, али ова фотографија их је након неколико година поново подгријала.

“На слици видите представницу Кипра, Албанку која је одрасла захваљујући новцу и гостопримству Грка и наше земље која јој је дала једнакост са грчком дјецом, њиховим образовањем и слободом...“, само је један од коментара који се може видјети на интернету.

Након што су је напали на друштвеним мрежама, Елени је за грчки "Стар“ изјавила да је у питању "симбол земље у којој се родила и ништа више од тога“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана