Preminuo Nebojša Tepšić-Viran osnivač rok sastava ITD Bend VIDEO

S.S.
Preminuo Nebojša Tepšić-Viran osnivač rok sastava ITD Bend VIDEO

Vankuver - Član popularnog ex-yu rok sastava ITD Bend Nebojša Tepšić-Viran preminuo je u kanadskom gradu Vankuveru, objavila je porodica u srijedu 16. januara 2019. godine. Viran je bio bubnjar i osnivač ovog sastava 1980. godine u Vrginmostu, na Kordunu.

Prva postava koju čine Branislav Bekić, Milan Bekić – Franc, Rastislav Topolski – Rašo, Jadranko Mileusnić – Jadran i Nebojša Tepšić - Viran u Jugotonu u Zagrebu 1984. godine snimimaju prvjenac „XX vijek”.

Drugi album „Plavi vojnik” snimaju 1985. godine za zagrebački Suzy. Pjesma sa ovog albuma „Gradske cure” našla se među 10 najvećih rok hitova ikad snimljenih na prostoru bivše Jugoslavije.

Pjesme „Promjeni nešto u sebi”, „Elena”, „Vojnička”, „Sonja”, „Rođen u Zagrebu”, „Priča sa zapadne strane”, "Lagano umirem", „Slovenska minijatura”, „AD Fines”, „Duša ište šizilište” smjenjivale su se na brojnim top listama bivše Jugoslavije. Sa „ITD bendom” do 1986. godine, kada napušta grupu, Viran nastupa na brojnim festivalima u klubovima i na koncertima širom bivše zemlje.

Egzodusom Srba u hrvatskoj vojnoj akciji protjeran je sa rodnog Korduna augusta 1995. godine. Iz Srbije i Sremske Mitrovice, u kojoj se bio privremeno nastanio, 2006. godine sa porodicom se iselio u Kanadu gdje će u Vankuveru biti sahranjen u ponedeljak 21. janaura 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana